شما در حال مشاهده نسخه قدیمی وبسایتم هستید. جهت مشاهده وبسایت شخصی جدیدم اینجا کلیک کنید یا جهت همکاری در حوزه دیزاین به وبسایت مرکز طراحی اسپیرال مراجعه کنید!
مقالات

مقالات

بررسی وضعیت صنعت طراحی و توسعه وب در ایران

در اردیبهشت سال 92 میزگردی با موضوع «بررسی وضعیت صنعت طراحی و توسعه وب در ایران» توسط نشریه وب در مجتمع فنی تهران برگزار شد. بنده نیز به همراه چند طراح و برنامه‌نویس وب به این میزگرد شرکت داشتم و مباحث خوبی طی این جلسه سه ساعته مطرح شد. گزارش این میزگرد در شماره 153 نشریه در خردادماه 1392 منتشر شد و هم اکنون فایل PDF متن این گزارش از طریق این لینک قابل دانلود است.

بخش هایی از مواردی که بنده در مباحث مطرح شده در این جلسه ذکر کردم و در مجله منتشر شده است، اینجا بازنشر می شود:


- سایت مپ یک پیشینه فرهنگی دارد و به نظم و نظام سلسله مراتبی ادبیات انگلیسی بر می‌گردد که در آن ترتیب اولویت مراتب در نگارش مشخص می‌شود و مثلاً تیترها دارای سطح‌بندی مخصوص به خود هستند. تگهای HTML هم که برای افزایش وضوح و خوانایی محتوا ایجاد شده‌اند، برگرفته از همین فرهنگ هستند. شما می‌بینید که تگ‌های ul و li و هدرها و... همگی برگرفته از همان ساختار سلسله مراتبی تیترها و لیست‌ها در ادبیان انگلیسی است. سایت مپ‌هایی را هم که شما به آن اشاره کردید، با هدف دسته‌بندی و ایجاد ترتیب در محتوا، به مبحث طراحی وب وارد شد.

- مفهوم کلیدی در این میان، بی‌شک همان لینک است که در رسانه‌های سنتی وجود نداشته و در وب، وظیفه ایجاد ارتباط بین صفحات مختلف را برعهده دارد.

- دو کارکرد اصلی در اینترنت وجود دارد: یکی اینترنت و وب به عنوان یک رسانه و دیگری به عنوان اپلیکیشن. کارکرد رسانه‌ای وب به حوزه‌های اطلاع‌رسانی و تبلیغاتی اشاره دارد و منظور از کارکرد اپلیکیشنی آن هم سرویس‌های وبی است که به آن اشاره شد. تصور می‌کنم در فاز اول پیشرفت اینترنت، کارکرد اپلیکیشنی آن بیشتر مشهود بود؛ مردم شاید به اطلاعات اینترنت کاری نداشتند ولی برای کار با ایمیل از آن استفاده می‌کردند. همین سرویس‌های وب باعث شد مخاطب آن زیاد شود و جایی که مخاطب هست، رسانه هم هست. بنابراین کم کم رویکرد رسانه‌ای اینترنت هم تقویت شد تا به امروز که می‌بینیم اتکای اصلی بزرگترین رسانه‌های دنیا، روی وب‌سایتشان است.

- یک مرکزی به نام پژوهشگاه فضای مجازی وجود دارد که با بودجه محدودی که دارد، از پایان‌نامه‌های پژوهشی در حوزه وب حمایت می‌کند ولی وقتی فهرست پایان‌نامه‌های این مرکز را نگاه می‌کردم، تماما در مورد مسائل تکنیکی و زیرساخت‌های اینترنت بود و حتی یک پژوهش هم در ارتباط با طراحی وب وجود نداشت.

- اما قبل از این‌که بخواهیم به درست یا غلط بودن بومی‌سازی فکر کنیم، کارهای زیادی است که باید انجام دهیم. از جمله این‌که فونت‌های فارسی مخصوص وب را بسازیم. ما سایت‌های دولتی و خصوصی بزرگی داریم که پول خوبی از تبلیغات اینترنتی به دست می‌آورند ولی هیچ کدام تا به حال تلاشی برای طراحی یک وب‌فونت فارسی انجام نداده‌اند.




   نظر شما؟...



باغ ویلا در شهریار ( وبسايت | ايميل )
خوب بود
[25/3/1398 - 09:02]

طراحی سایت ( وبسايت | ايميل )
درصد تفاوت سایت های صفحه ی اول نتایج موتور جست و جو با سایت های موجود در صفحه ی دوم نتایج جست و جو حدود 57 درصد است. حال اگر سایت شما در صفحه ی دوم نتایج باشد، شما در هر لحظه حدود 57 درصد از ترافیک خود را نسبت به سایت های صفحه ی اول از دست می دهید. بهترین باشید.
[27/2/1394 - 00:05]

آغا کلان ( وبسايت | ايميل )
سلام اهل چمن مشتاق دیدار شمایند؛ با فصلنامۀ «پیک شادی پاییزی- شمارۀ 7 سال 1393» .
[3/10/1393 - 21:53]






درباره من | قفسه | English | ديوار يادگاري
www.Hamed-BD.com © 2003-2013
استفاده از محتوای سایت فقط با ذکر منبع مجاز است.